Kategóriák
Cikkek

RZB Csoport jelentősen meghaladja az EBH tőkekövetelményeit

Az EBH Core Tier 1 tőkemegfelelési mutató 10,0 százalék (kivéve az eredménytartalék), mint a 2012. június 30-Bank tehát egy százalékponttal meghaladja az EBH követelményeit.

RZB Csoport ért Core Tier 1 tőkemegfelelési mutató szerint az EBA meghatározása 10 százalék a 2012. június 30-ezáltal meghaladja azt a követelményt egy százalékponttal. Ez az arány nem tartalmazza a felhalmozott eredmény keletkezett az első félévben.

Az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA), az Osztrák Pénzpiaci Hatóság és az Österreichische Nationalbank felszabadítja az eredmények értékelésekor tőkehányadokból a vonatkozó uniós és osztrák bankok ma.

Összehasonlításképpen az arányok más bankok: az évközi nyereség keletkezett a 2012 első felében, kevésbé arányos osztalék alapján az előző évben, ez az arány az RZB Csoport állt 10,6 százalékkal. Az EBA nem számoltunk eredményeként a Raiffeisen Bank International, a célzott Core Tier 1 tőkemegfelelési mutató 9 százalék csak a RZB a jogszabályban meghatározott fölérendelt intézmény.

Vélemény, hozzászólás?